Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa wersja silnika forum - zapraszamy!

audiostereo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Danie "orderu uśmiechu", w który wyposażony jest silnik forum nazywasz trollingiem? 

Śmianie z postu, który nie jest dowcipem, a w całości merytorycznie odnosi się do tematu dyskusji, tylko dlatego, że się z nim nie zgadzasz, a na dodatek go tak dalece nie rozumiesz, że nie jesteś w stanie wykazać w nim błędu to jak najbardziej trolling i brak kultury osobistej.

Jeśli klikniesz "Haha" pod dowcipem jest ok. Tylko, że pod dowcipem możesz równie dobrze kliknąć "Lubię to". Dlatego funkcja jest zbędna, a ponieważ może być z powodzeniem wykorzystywana do trollingu, to należy ją usunąć. 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Śmianie z postu, który nie jest dowcipem, a w całości merytorycznie odnosi się do tematu dyskusji, tylko dlatego, że się z nim nie zgadzasz, bo go tak dalece nie rozumiesz, że nie jesteś w stanie wykazać w nim błędu owszem.

Ale ja doskonale rozumiem twój tok rozumowania i dlatego wydaje mi się on na tyle zabawny, że postanowiłem go nagrodzić. 

2 minuty temu, Yodas napisał:

Troll Trolla zawsze pozna.... ;)

Czyżbyś nazwał mnie trollem???

15 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Szkoda ci, że ktoś nagradza polubieniem post z którym się zgadza? 

Nie, boli mnie tolerowanie trolli, których udział ogranicza się do zaśmiecania Forum prywatą i klikania sobie nawzajem lajków. 

2 minuty temu, Przemysław_51508 napisał:

Ale ja doskonale rozumiem twój tok rozumowania... 

Miałeś okazję wykazać się w stosownym wątku - nie skorzystałeś.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Nie, boli mnie tolerowanie trolli, których udział ogranicza się do zaśmiecania Forum prywatą i klikania sobie nawzajem lajków. 

To dlaczego nie zgłaszasz tak haniebnego zachowania moderacji. 

Połowa z zamieszczonych tu głupot nie ma nic wspólnego z nowym silnikiem  :-(((((((((((((((((((((((((((

Na CHROME wraca na stronę startową zarówno HIFI jak i Start …. może kiedyś zadziała.

Powiadomienia też nie działają

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

10 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

To dlaczego nie zgłaszasz tak haniebnego zachowania moderacji. 

Ja zgłaszam, a moderacja reaguje.

8 minut temu, audioburak napisał:

Połowa z zamieszczonych tu głupot nie ma nic wspólnego z nowym silnikiem  :-(((((((((((((((((((((((((((

Niestety kilku Kolegów wpadło na pomysł ze swoimi animozjami z wątku tematyczbego przyjść za mną tutaj.

Może się czepiam ale czy nie można zmienić  tej błędnej formy zapisu daty,
przykład : "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

Nie ma w kalendarzu osiemnastu październików w jednym roku ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ludzie wypisujecie problem z tłumaczeniem, a prawda jest taka że forum ma strasznie dużo błędów do poprawy. Przy napisaniu posta jest informacja "zapisywanie" przez dobre 10sec. Przy próbie odczytania PW można czekać do śmierci, a szybsze rozwiązanie to odświeżenie strony. Dobrze rozumiem admina strony bo IPB nie jest prostym skryptem, szczególnie jeśli nie było aktualizowane od wieków. W dodatku przekonany jestem że kilka dodatków było napisane przez właściciela strony do poprzedniej wersji, a teraz mają problemy z działaniem.

Volumio -> ES9038Q2M -> TPA3255 -> Scan-Speak 18W/8545 + D2905/9900

2 godziny temu, Przemysław_51508 napisał:

U mnie nie działają powiadomienia. Klikam na dzwona a kółeczko kręci się bez końca. 

U mnie też.

Po za tym klikając na temat strona przenosi zawsze na początek temaru a nie do ostatniego napisanego posta.

Nie działają opinie .A chciałem przeczytać na temat kabelka którego chciałem kupić :( Szkoda.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Zasadniczo i trzeźwo myśląc to należałoby przywrócić stare forum w zamkniętej postaci jako nieedytowalne archiwum.
Nowe forum na nowym silniku powinno działać od zera. Zawsze można byłoby linkować w odpowiedziach na pytania zadawane po raz enty do starego zarchiwizowanego forum. Użytkownicy pozostaliby przy swoich loginach i przy swoich informacjach osobistych typu zarejestrowanie, ilość postów czy jakaś tam reputacja.
Co najważniejsze wszystkie linki z googla działałyby poprawnie.

A teraz mamy totalną wolną amerykankę. Coś Tam działa, coś nie. 

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

A kto trzeźwo myśli w weekend :)

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

To jak wytrzeźwiejesz to usuń sygnature (podpis)... :)  

Wysłane z mojego Kibla przy użyciu Srajfona

To jak wytrzeźwiejesz to usuń sygnature (podpis)... :)  
Wysłane z mojego Kibla przy użyciu Srajfona

Dzięki za uwagę.
Zupełnie nie zwróciłem/nie zwracałem nigdy na to uwagi.
Idąc Twoim tropem już w tym gubię. Długi czas używałem iPhone do codziennego użytku i też ktoś zwrócił mi uwagę na stopkę.
W czym więc problem? W samej stopce czy też w ocenie który smartfon jest lepszy?
Dla lepszego samopoczucia Twojego oraz swojego komfortu stopkę usunąłem.

To nie jest kwestia samopoczucia mojego czy komfortu Twojego... :)...czy marki telefonu...

...jest to forum i jak każde forum służy Nam...i jestem pewien , że Wszyscy chcielibyśmy czytać merytoryczne dyskusje a nie debilne wpisy i podpisy...jednak troli nie brakuje... :)

3 godziny temu, Zyzol napisał:

Nic nie działa normalnie.

Błąd na błędzie - jest multum do poprawki i rozbudowy. W oknie do tworzenia wiadomości, brakuje wielu opcji - m. in. ikonki moje media itd., gdzie można korzystać z wgranych dokumentów.

Bida maksymalna. To na razie nadaje się tylko do pisania krótkich zwykłych wiadomości - jak na gadu gadu - gadanie o byle czym, dla gadania, to nie dla mnie.

To jest jak słabsza gra, która pierwsze wrażenie, tylko graficzne robi fajne, ale ma dużo błędów, bug'ów itd., więc musi być naprawiana latami wieloma patch'ami.

Można powiedzieć, że ten silnik na którym jedzie audiostereo prezentuje się jak wersja gry Demo - gdzie jest wiele opcji okrojonych, niedziałających, albo nie ma ich w ogóle.

Ja testuje tylko ekskluzywne i najbardziej wypasione tytuły z ostatecznymi patchami i aktualizacjami/rozszerzeniami, i opcjonalnie z najlepszymi mod'ami graficznymi.

Do Wiedźmina 3, mody graficzne od polskiego twórcy o pseudonimie „Halk Hogan PL”

Odpalają w 8K przy udziale czterech kartach graficznych.

3 godziny temu, yayacek napisał:

A teraz mamy totalną wolną amerykankę. Coś Tam działa, coś nie. 

Dziki zachód ponoć niezły jest w Red Dead Redemption II - ale to tylko na wszelkie/słabowite konsole - więc tego nie testowałem, bo konsole mnie nie interesują. A dziecinne/ubogie pady sony'ego tylko rozśmieszają. Co innego, bardziej eSport'owe, konkretne moje ulubione Xbox Elite Controller (kompatybilny z PC, Xbox One i Xbox One S) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze trochę i pady będą po 1000 zeta :). Konkurent dla Elite Controller'a, to Razer Wolverine Ultimate (dla PC / Xbox One / Xbox One S) i Razer Raiju Ultimate (dla PC / PS4 / PS4 Pro).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
6 godzin temu, piorasz napisał:

A kto trzeźwo myśli w weekend :) 

Już Ci piszę kto :-)))) Pewien ojciec z miasta pierników na bank !!! Po pijaku interesu się nie przypilnuje ;-)

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

13 godzin temu, fox733 napisał:

Moderacja wie tyle co my  a admini mają weekend, zasłużony bo niektórzy nie spali nie spali cały tydzień.

Poczytaj co pisaliśmy dzisiaj w tym wątku, znajdziesz tam może tymczasowe rozwiązanie.

PS

Ty też dalej używasz windows xp, nokii 3310 i telewizora kineskopowego? :)

a ty dalej magnetofonu , adapteru ,wzmacniacza  z  1990r?

16 godzin temu, xniwax napisał:

Może się czepiam ale czy nie można zmienić  tej błędnej formy zapisu daty,
przykład : "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

Też się czepię, kiedyś oprócz tego że pisało jakiego dnia dokonano wpisu był też podany czas wpisu i edycji, teraz tego nie widzę.
Komu to przeszkadzało?

Nie udawało mi się wejść normalnie na zakładkę tematyczną (np. "Kino domowe"), w ogóle nie daje się wejść na PW.
Wczoraj nie działała normalnie wyszukiwarka. Nic nie dało się znaleźć....

Czytał ktoś wcześniejsze wpisy (archiwalne) z dużą ilością linków, zdjęć, cytatów?
Nie sposób to coś przeglądać, kompletny brak czytelności!

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nadal brakuje u mnie START i HIFI - wraca do strony startowej; czcionka też mogłaby być pogrubiona ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Na stronę startową "Kino Domowe" (z listą tematów) też  nie idzie wejść tak jak na Bocznicę.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wchodzę bez problemu zarówno na stronę startową jak i na Bocznicę. Dziś. Wczoraj było nie było możliwości wejścia na Kino Domowe, ani na żaden wątek Bocznicy. Powiadomienia i PRIV cały czas nie działają.

Ponawiam postulat aby implementacją nowego silnika Forum zajęli się profesjonaliści informatycy. Widząc co się cały czas dzieje można utwierdzić się w przekonaniu że obecnie zajmują się amatorzy i jacyś Wujcie-Partaczunie.

Skrzynka wiadomości to jakiś dramat. Nic się nie ładuje albo trwa to cholernie długo.  Forum działa "w miarę normalnie" ale skrzynka praktycznie w ogóle. W równaniu do poprzedniej wersji to te forum to jest po prostu ślimak. Chodzi dużo wolniej. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.